0232 445 78 25 0232 445 78 25 info@altiparmakhukuk.org

Yaban Hayvanlarını Savunmak- Av ve Yaban Hayvanları Yönetmelik İptali Davası

Biyoçeşitlilik konusunda stratejik öneme sahip davamızı yayın haline getirdik!

Av ve Yaban Hayvanlarının ve Yaşam Alanlarının Korunması, Zararlıları ile Mücadele Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’te yapılan değişikliklere karşı Doğa Derneği vekili olarak iptal talebiyle açtığımız davayı biyolojik çeşitlilik, yaban hayatı, doğa ile uyumlu yaşam ekseninde yapılacak hukuki çalışmalara kaynaklık etmesi amacıyla bir yayın haline getirdik ve çalışmamızı sizlerle paylaşıyor olmaktan çok memnunuz.

Bir hukukçu ekibiyle adeta ilmik ilmik ördüğümüz dava dilekçemizi herkes için erişime açtık ve dava hazırlık sürecinde gerçekleştirdiğimiz hukuki tartışmaları bu yayın vasıtasıyla özetlemek istedik. Bu dava ortak bir düşünce, emek ve çabanın ürünü olarak ortaya çıktı. Davamızın hazırlık sürecinde yer alan ve doğaya kıymet vererek, mesleğimizi icrayı bir keyfe dönüştüren tüm hukukçulara teşekkür ediyorum.

Müvekkilimizin Doğa olduğunun ve her davamızda doğanın hakkını savunmak adına hareket ettiğimizin bilincindeyiz. İnsan ve yaban hayatını bir çatışma ve zarar üzerinden değil, ortak yaşam ve hepimiz için ortak bir gelecek tahayyülü üzerinden inşa etmek zorundayız. Açtığımız dava, bu ortak yaşam savunusunun en önemli araçlarından birinin hukuk olduğunu bize gösteriyor.

Davamızın ve yürütmekte olduğumuz hukuki mücadelenin, doğanın hakkını hukuki araçlarla savunmak konusunda bir örnek teşkil etmesini ve bu alanda çalışmak isteyenler açısından yol gösterici olmasını ümit ediyoruz.

Özlem Altıparmak- Doğa Derneği Hukuk Danışmanı

Yaban Hayvanlarını Savunmak- Av ve Yaban Hayvanları Yönetmelik İptali Davası yayınımıza ve dava dilekçesine ulaşmak için:

https://altiparmakhukuk.org/YabanHayvanlarınıSavunmak

Dava dilekçesi hazırlığında yer alan hukukçu ekibimiz:

Can Gerçek, Cem Altıparmak, Çisem Aylanç, Duygu Öztürk, Ece Elif Kuruoğlu, Emel Cansever, Fatma Elçiçek, Nimetullah Düzgün, Özlem Altıparmak, Sinem Dokur, Sühendan Göksal, Sümeyye Elis Yıldızlı, Süheda Tokyay, Tuğçe Berber, Yağmur Seçkin, Yankı Tan

TÜM HAKLARI SAKLIDIR 2019 ©
Powered by