0232 445 78 25 0232 445 78 25 info@altiparmakhukuk.org

Zeytinin Hakkını Savunmak- Yönetmelik İptali Davası

Zeytinlik sahalarını madencilik faaliyetlerine açan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından hazırlanıp 01.03.2022 tarih ve 31765 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Maden Yönetmeliği’nde Değişik Yapılmasına Dair Yönetmelik’in iptali için açtığımız davayı, “zeytinin hakkını savunmak” isteyen herkese hukuki bir rehberlik sunabilmesi amacıyla linkten erişebileceğiniz bir yayın haline getirdik. 

Hukuka aykırılığı çok açık olan bu yönetmeliğe ve zeytine yönelik benzer düzenlemelere karşı “Ben de davacıyım” demek isteyenler için dava dilekçemizi bu yayınla birlikte erişime açıyoruz. Dava açmak isteyen kişi ve kurumlar, yayın ekinde sunulan dilekçemizden izinsiz alıntı yapabilirler. Dilekçemiz kamunun yararlanmasına açıktır. Dava açmak yerine, yayın ekinde bilgisi verilen açılmış davaya müdahil olmak için Doğa Derneği sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz. 
 
Zeytinin hakkını her daim savunmak isteyenler için, yayınımızın yol gösterici olmasını ve adalete erişimi gerçek kılmasını ümit ediyoruz. 

Yayın ve dava dilekçesine ulaşmak için: https://altiparmakhukuk.org/ZeytininHakkınıSavunmak

 

TÜM HAKLARI SAKLIDIR 2019 ©
Powered by